Kako izgleda jedan normalan tandem skok

Tandem skok korak po korak

Na ovoj stranici objasnit ćemo vam kako će izgledati dan vašeg skoka padobranom te procedure i korake tijekom određenih etapa tandem skoka.

Uz pretpostavku da ste već uspješno rezervirali termin za skok padobranom ili posjedujete važeći poklon bon slijedit će sljedeći koraci.... no u slučaju da niste skok padobranom možete rezervirati na linku „Skok padobranom rezervacija“ a narudžbu poklon bona možete obaviti na linku „Tandem skok poklon bon“.

Korak 1. Dan do dva prije skoka

Uspješnim rezerviranjem termina na koji želite izvesti skok padobranom upisujemo vas u našu evidenciju te ćemo vas dan do dva prije termina skoka kontaktirati radi potvrde dolaska ili po potrebi oko finalnog dogovora i lokacije padobranskog skoka, lokacije nalaženja ako putujete s nama na udaljenu lokaciju, vremenu dolaska, eventualnih promjena uzrokovanih višom silom (najčešće nepogodni vremensku uvjeti) ili ostalih stavki koje mogu biti važne.

Korak 2. Dan skoka – Način dolaska ili prijevoza

S obzirom koju ste lokaciju padobranskog skoka odabrali moguće su dvije mogućnosti dolaska. Moguće je da na lokaciju dođete u osobnom aranžmanu ili da dođete koristeći uslugu našeg prijevoza. U slučaju vlastitog aranžmana molimo da provjeriti s nama da imate točnu lokaciju izvođenja padobranskih skokova a u slučaju da idete s nama mi ćemo se pobrinuti oko tog detalja. U oba slučaja molimo da se pridržavate dogovorenog vremena dolaska na lokaciju skoka ili lokaciju dogovorenog prijevoza.

Korak 3. Dolazak na lokaciju skoka (Dropzone)

Dolaskom na lokaciju samostalno važno je pronaći predstavnika naše organizacije. Postoje i druge padobranske organizacije stoga zapamtite ime, prezime i kontakt broj našeg predstavnika s kojim ste u komunikaciji. Imajte na umu da su naši instruktor možda već u zrakoplovu izvodeći skok padobranom s kandidatima koji imaju termin na isti dan kao i Vi stoga molimo za strpljenje ako vam nismo u mogućnosti odgovoriti na prvi telefonski poziv.

Korak 4. Upoznavanje i popunjavanje papirologije

Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja naši će vas instruktori uputiti u danju proceduru. Najčešće će prvo na redu biti ispunjavanje potrebne papirologije stoga molimo da ponesete važeće osobne iskaznice ili putovnice. Nakon ispunjenih dokumenata pristupit ćete kratkom brifingu gdje će vas naši instruktori uputiti u sva pravila koja su važna da bi skok bio što ugodnije i sigurnije izveden.NAPOMENA: u padobranstvu mnogi čimbenici mogu utjecati na kašnjenja i pomicanju dogovorenog vremena izvođenja skoka stoga molimo za razumijevanje i strpljenje ako budete morali pričekati.

Korak 5. Priprema i stavljanje opreme za skakanje

Oko 20 minuta prije ulaska u zrakoplov Vaš instruktor pomoći će vam s pripremanjem za skok. Odabir veličine kombinezona, izbor padobranskih naočala te naposljetku i stavljanje i namještanje tandem sistema veza kojime će te biti sigurno spojeni za instruktora i padobran. Kada je sve spremno i dva puta provjereno krećemo prema zrakoplovu iz kojeg će te ubrzo iskočiti.

Korak 6. Ukrcavanje u Zrakoplov

Ako ste uz skok padobranom odabrali i opciju snimanja sada je vrijeme da smislite i neku cool uvodnu rečenicu jer je upravo to dio s kojim će započeti vaš Tandem padobranski video koji ćemo izraditi za vas. Vrlo je važno da prilikom ukrcavanja u zrakoplov budete odmah uz svog instruktora i pratite njegove upute jer zrakoplovi u radu mogu biti opasni ako se ne slijede sigurnosne procedure. „Ne bismo željeli da ušećete u propeler zrakoplova“!Vaš instruktor će vam pokazati mjesto koje ćete zauzeti u zrakoplovu te redoslijed kojim će kandidati iskakati iz istoga.

Korak 7. Polijetanje i let na visinu za skok

Nakon ukrcavanja slijedi polijetanje. Tijekom leta zrakoplova na visinu za izvođenje tandem skoka važno je slušati i pratiti upute vašeg instruktora koji će s vama još jednom ponoviti upute koje ste dobili na zemlji. Let zrakoplov obično traje između 10 i 30 minuta što ovisi o visini s koje će se skok padobranom izvesti ali i tipu zrakoplova koji će nas odvesti na potrebnu visinu. Let zrakoplovom možete iskoristiti kao usputno panoramsko razgledavanje krajolika iznad kojega će te za nekoliko trenutaka slobodno padati.

Korak 8. Otvaranje vrata zrakoplova i priprema za skok

Nakon što je zrakoplov postigao visinu za iskakanje pilot će instruktorima dati signal za otvaranje vrata zrakoplova. Važno je zapamtiti i pratiti upute koje ste dobili na brifingu na zemlji i ponovili na putu zrakoplovom prema gore jer buka motora zrakoplova možda će vas onemogućiti da verbalno komunicirate s instruktorom u tom trenutku. Zajedno s instruktorom namještate se u finalni položaj za iskok iz zrakoplova.

Korak 9. Skok padobranom iz zrakoplova i slobodni pad

3, 2, 1, SKOK!!! Napuštate zrakoplov, to je trenutak koji ste dugo čekali. Prateći sve upute za slobodan pad koje ste dobili na brifingu uživajte u ovim trenutcima koji će trajati između 30 i 60 sekundi što ovisi o visini s koje smo iskočili. Ne zaboravite se smješkati jer Vas vaš instruktor snima kamerom a vjerujemo da želite imati lijepu uspomenu.

Korak 10. Otvaranje padobrana i spuštanje prema zemlji

Kada je slobodan pad gotov instruktor će pokrenuti proces otvaranja padobrana. Osjećaj se može usporediti s naglim kočenjem automobila. Sva buka se utišava i sada ponovno možete pričati s instruktorom. Let padobranom prema zemlji traje između 5 i 10 minuta i ovisi o tome kako će vas vaš instruktor „provozati“. Želite li bržu i uzbudljiviju vožnju let će trajati kraće a s druge strane upuštajući i lagani let će trajati duže. Na vama je izbor da kažete instruktoru što želite. Ako ste ikada letjeli paragliderom let padobranom je gotovo identičan tome.

Korak 11. Prizemljenje padobranom

Let padobranom se bliži kraju i čujete uputu „Noge gore“. Kako će vam biti i objašnjeno na brifingu, za prizemljenje potrebno je podignuti noge da vaš instruktor može prizemljiti tandem par sigurno i bez problema. Ponovno ste na zemlji no s jednom velikom razlikom – upravo ste postali padobranac!!! Čestitamo, velika je to stvar i čast.

Korak 12. Ostanite u kontaktu s nam

Nakon par dana na vaš e-mail stići će poveznica (link) s koje ćete moći downloadati svoj video i fotografije a ako vam se iskustvo svidi bit ćemo vam zaista zahvalni da nam ostavite review na jednom od sljedećih servisa: Pratite nas na našim stranicama i profilima društvenih mreža ali i na našem webu jer naše skakače u budućnosti uvijek želimo ugodno iznenaditi.

Video o našem timu

Vaša Skydive Croatia
Rezervirajte svoj skok još danas! Pokloni skok!

Rezerviraj Tandem skok brzo i jednostavno

Naša web stranica osmišljena je s idejom da Vam omogući najlakši i najbrži postupak rezervacije termina za skok padobranom i kupnju poklon bonova za tandem skok

Skok padobranom s 4000 metara

Omjer uloženog i dobivenog

Padobranska organizacija koja nudi skokove s 4000 metara svaki tjedan u godini.

Nekoliko lokacija tandem skokova

Nekoliko lokacija skokova

Nekoliko lokacija skokova u Hrvatskoj i izvan granica među, kojima možete izabrati.

Poklon bon za skok padobranom

Poklon bonovi za skok padobranom

Narudžba poklon bonova online, brzo i jednostavno, u samo par klikova.

brzi odgovor na upite

Na raspolaganju u svako doba dana

Ulažemo veliki trud da odgovorimo na vaše upite u što kraćem vremenu.

Skok padobranom kao teambuilding

Savršen izbor za teambuilding

Dovedite svoju ekipu na skok padobranom i stvorite posebnu i čvrstu vezu

Besplatan prijevoz do mjesta skakanja padobranom

Mogućnost organizacije prijevoza

Znamo da je prijevoz mnogima problem zato imamo riješenje za vas.

GoPro9 snimanje tandem skokova

Snimanje GoPRO9 Black kamerama

Redovno ulažemo u nove modele kamera jer želimo da imate najbolju kvalitetu.

Skok padobranom montaža videa

Montaža vašeg tandem videa

Pohvali se obitelji i bližnjima te sheraj video na društvenim mrežama.

Skydive Croatia otvorena je tijekom cijele godine

Da bi vam omogučili da svoj prvi skok padobranom ostvarite kada vi to želite. Skydive Croatia otvorena je cijele godine te ako vremenski uvjeti dozvoljavaju skokove izvodimo i u zimskim mjesecima

4000 4000 metara visine svaki tjedan
12 mjeseci u godini
Croatian Language English Language