Sorry, your browser does not support JavaScript!

Ovi uvjeti su objavljeni 23.1.2020.

Uvjeti su zadnji puta revidirani 17.5.2020.

Molimo da pažljivo proučite i pročitate te ako se slažete prihvatite sljedeće:

 • Uvjeti korištenja
 • Politika zaštite privatnosti o obrade podataka

Uvjeti korištenja

Korišteni pojmovi: Padobranski klub Skydive Croatia ili PK Skydive Croatia u danjem tekstu organizator, davatelj usluge, pružatelj usluge.

Korištenjem internetske stranice www.skydivecroatia.com (u danjem tekstu „online servis“) smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim Uvjetima korištenja. Ukoliko se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom.

Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki koje se pojavljuju i kreiraju pri registraciji. Online servis ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane online servisa. Registracijom na online servisu prihvaćate primanje našeg newslettera, jer je isti sastavni dio važne funkcionalnosti za registrirane korisnike.

Korisnik je suglasan s time da pristup internet stranici online servisa ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. Online servis  zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje internet stranica. Isto tako, online servis može prestati slati informacije ili dio informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike. Online servis zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice. Obveza i dužnost korisnika je da koristi internetsku stranicu online servisa isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim moralnim i etičkim načelima.

Online servis isključuje svaku odgovornost za bilo kakva oštećenja opreme i drugih stvari krajnjeg korisnika koja eventualno mogu nastati kao posljedica korištenja internetskih stranica Online servisa. Korisnik je suglasan da je korištenje internetskih stranica online servisa isključivo na njegovu vlastitu odgovornost. Online servis nije ni u kojem slučaju odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja internetskih stranica online servisa djelomično ili u cijelosti.

Online servis može u svako doba raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom te mu ukinuti lozinke/zaporke ili korisničke račune. U tom slučaju ne prestaju vrijediti uvjeti koji se odnose na odgovornost i obveze korisnika.

Online servis ne jamče za točnost, potpunost ili korisnost bilo kojeg sadržaja na svojim Internet stranicama. Online servis nije odgovoran za bilo kakav eventualni gubitak ili štetu nastalu iz razloga što se korisnik oslonio na informacije dobivene na internetskim stranicama Online servisa.

Online servis se izričito ograđuje u svakom smislu od sadržaja materijala na internet stranicama trećih strana, a na koje se moglo pristupa sa internetske stranice Online servisa. Korisnik pristupanjem internet stranicama trećih strana, isti to čini isključivo i samo na vlastitu odgovornost.

Uvjeti korištenja poklon bonova i rezervacije termina

 • Naručeni i plaćeni poklon bonovi te uplaćene akontacije/rezervacije imaju iskoristivost unutar godinu dana od dana izdavanja poklon bona ili uplate akontacije.
 • Uplatom akontacije za točno određeni termin koji je organizator potvrdio a nemogućnosti organizatora skokova da održi termin uplatitelj ostvaruje pravo povrata uplaćene akontacije u punom iznosu ili da zatraži drugi termin.
 • Izdani poklon bonovi nisu povratni te za ne iskorištene poklon bonove ne postoji povratna naknada.
 • Kupljeni poklon bonovi odnose se na visinu do 3000 metara osim ako na izdanom bonu nije definirano drugačije. Za veću visinu potrebno je napraviti doplatu koja je definirana cjenikom na našoj web stranici.
 • Izdani poklon bonovi nisu vezani uz lokaciju skokova te ih je moguće iskoristiti isključivo na lokacijama koje organizator trenutno nudi. Korisnik bona ne može i nema pravo zahtijevati određenu lokaciju koju želi a na kojoj organizator trenutno ne može ponuditi uslugu.
 • Naručitelj je obavezan po primitku bona provjeriti točnost podataka na poklon bonu i javiti pogrešku u roku 3 dana ili u suprotnom neće biti uvažena reklamacija.
 • Korisnici koji poklon bon ne mogu ili ne žele iskoristiti, ne mogu za poklon bon tražiti povrat uplaćenih sredstava.
 • Također, novonastalo zdravstveno stanje, neplanirana trudnoća ili smrni slučajevi u obitelji ne omogućava povrat uplaćenih sredstava.
 • Molimo da obratite pažnju na tjelesnu težinu kandidate jer kandidati koji teže 110 kg i više, ne mogu ići na skok niti zatražiti povrat uplaćenih sredstava.
 • Padobranstvo je aktivnost koje zahtjeva pogodne vremenske uvjete te se podrazumijeva da padobranski skok tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta poput zimskih mjeseci, kiše, niske naoblake, prejakog vjetra isl. neće biti moguće izvesti. Nemogućnošću izvođenje padobranskih skokova radi neodgovarajućih vremenskih uvjeta ili uvjeta na korištenom aerodromu, korisnik bona ne ostvaruje pravo povrata uplaćenog bona već promjenu termina skokova ali unutar iskoristivosti bona.
 • Korisnik bona je odgovoran da rezervaciju termina napravi kada za to postoje odgovarajući vremenski uvjeti.
 • Zrakoplovi koji se koriste u padobranskim operacijama podložni su redovnom održavanju za vrijeme kojega izvođači padobranskih skokova neće moći održavati padobranske aktivnosti.
 • Ne dolaskom na dogovoreni termin ili otkazivanjem termina unutra 7 dana od potvrđenog termina korisnici bonova i uplatitelji akontacija gube uplaćeni iznos.
 • Poklon bonovi mogu se neograničeno produživati za godinu dana unutar važenja bona, uplatom naknade za produljenje poklon bonova. Iznos naknade nalazi se u cjeniku.

Video materijali

Organizator skokova u ponudi nudi snimanje padobranskog skoka za određenu naknadu no kako su kamere mehanički uređaj koji su podložni kvarovima moguće je da tijekom snimanja dođe do djelomičnog ili potpunog gubitka snimljenih materijala. Za ne isporučene video materijale organizator skokova vratit će uplaćena sredstva za ne isporučenu uslugu snimanja.

Za sve pravne sporove koji mogu nastati vezano za korištenje internetske stranice nadležan je sud u Zagrebu.

Rezervacijom termina i narudžbom poklon bonova na internetskoj stranici online servisa smatra se da je korisnik ove Uvjete korištenja u cijelosti pročitao.

Politika zaštite privatnosti o obrade podataka

Više o našim Politikama zaštite privatnosti te Politikama kolačića možete pročitati u tekstu niže: Mi i naši partneri pohranjujemo i pristupamo neosjetljivim informacijama s vašeg uređaja, poput kolačića ili jedinstvenog identifikatora uređaja te obrađujemo osobne podatke poput IP adrese i identifikatore kolačića radi obrade podataka u svrhu prikazivanja personaliziranih oglasa, mjerenja preferencija naših posjetitelja i sl.

Mi i naši partneri obrađujemo podatke kako slijedi: Pohranjivanje i / ili pristup podacima na uređaju, Precizni geolokacijski podaci i identifikacija pregledavanjem uređaja, Prijenos podataka, Prilagođeni oglasi i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja, uvidi o publici, razvoj proizvoda.

Skydive Croatia posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Skydive Croatia prikuplja, obrađuje odnosno pohranjuje kada se posjete naše internet stranice skydivecroatia.com, skydivecroatia.hr,  tandem-experti.com, tandemexperti.com, tandem-skok.com, skydivezagreb.com, skydivezagreb.eu, u danjem tekstu Stranice u vlasništvu Skydive Croatia.

Obrada osobnih podataka koji se prikupljaju, obrađuju i pohranjuju nakon posjeta našim Internet stranicama temelji se uvijek na propisanim pravnim osnovama, sve sukladno važećim propisima Republike Hrvatske i EU.

U svakom pojedinom slučaju kada dodatno obrađujemo vaše osobne podatke dat ćemo vam obavijest kako o pravnoj osnovi na kojoj u tom slučaju obrađujemo iste tako i o vašim pravima vezanim uz zaštitu osobnih podataka. Voditelj obrade vaših osobnih podataka je : PK Skydive Croatia Našeg službenika za zaštitu podataka možete dobiti na: info(at)skydivecroatia.com

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji vas identificiraju ili mogu identificirati (poput imena, spola, adrese, e-maila, IP adrese, poštanske adrese i dr.). Skydive Croatia prikuplja vaše osobne podatke u slučaju kada ste nam ih učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda ili rezervacije termina, davanja privole), te kada je to nužno da bismo ispunili neku obvezu koja proizlazi iz važećih  propisa ili ugovora ili na temelju legitimnog interesa.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Skydive Croatia koristit će vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferencija, dostave općih i individualiziranih ponuda te za potrebe znanstvenog istraživanja i primjene novih tehnologija (poput strojnog učenja i umjetne inteligencije) u svrhu optimizacije korisničkog iskustva i osobne analize sadržaja, sve s ciljem da vam se omogući pristup posebnim i očekivanim informacijama te za potrebe komunikacije s vama. 

Obavještavamo vas da je moguće da vaše osobne podatke učinimo dostupnima i drugim društvima unutar Skydive Croatia Grupe te našim klijentima i partnerima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su osobni podaci prikupljeni te s kojom vas upoznajemo u ovoj Politici zaštite privatnosti.

Također, Skydive Croatia savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 14 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 14 godina. 

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice u vlasništvu Skydive Croatia

Newsletter i pretplata

Skydive Croatia može obrađivati i vaš osobni podatak kao što je e-mail adresa. Spomenuto samo ukoliko ste nam dali privolu za slanje newslettera. U potonjem slučaju možemo vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera.

Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Moramo napomenuti kako spomenuti postupak neće utjecati na valjanost podataka koji su ranije prikupljeni na temelju dane privole. Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali vašu privolu za primanje istoga. Skydive Croatia u određenim situacijama sukladno važećim propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka, ali i propisa koji uređuju područje elektroničkih komunikacija, može obrađivati i vašu e mail adresu i na temelju legitimnog interesa. Navedeno samo u iznimnim slučajevima, primjerice ukoliko ste naš korisnik, ugovorili ste neku od naših usluga i sl.

Svakako napominjemo kako u slučaju da se vaši podaci obrađuju na temelju legitimnog interesa možete u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi ili ostvariti neko od svojih prava. U svakoj situaciji u kojoj se vaši podaci obrađuju na ovaj način bit ćete adekvatno, dodatno obaviješteni o istome.

Radi  funkcioniranja servisa i sprečavanja zloupotrebe prikupljaju se i dijele sljedeći podaci: IP adresa, država, grad, poštanski broj, geografska širina, geografska dužina, regija, datum i vrijeme prijave na newsletter. Spomenuti podaci se spremaju na ne određen rok. 

U slučaju da vam naš Newsletter bude dostavljen od strane našeg poslovnog partnera, obavještavamo vas da naš poslovni partner također štiti sigurnost vaših podataka odgovarajućim, najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Naši poslovni partner ne smiju koristiti osobne podatke u druge svrhe, osim onih za koje ste im dali privolu ili se obrađuju radi izvršenja ugovora ili njihove druge obveze.

Rezervacije i narudžbe na web stranicama

Za potrebe rezervacija i narudžbe poklon bonova korisnika na web stranicama u vlasništvu Skydive Croatia prikupljaju se sljedeći osobni podaci: e-mail adresa, ime i prezime, adresa, datum rođenja, zanimanje, OIB, email, broj telefona, visina, težina, spol. Podaci se koriste isključivo u svrhu rezervacije naših usluga korisnika na stranicama u vlasništvu Skydive Croatia.

Svi podaci koje od vas tražimo nisu određeni kao obvezni. Primjerice, prilikom registracije korisnik može u neobavezno polje popuniti podatak o spolu i/ili rođenja. U potonjem slučaju možete dati pristanak na korištenje navedenih podataka u svrhu ciljanog oglašavanja.

U slučaju registracije korisnika putem društvenih mreža, za potrebe iste prikupljaju se podaci kao što su: ime, prezime, fotografija s društvenih mreža koju ste učinili dostupnom, država iz koje se korisnik registrira, ID korisnika društvene mreže, te vremenska zona iz koje se vrši registracija.

Navedene se informacije bilježe i prilikom svake registracije korisnika. Sve podatke koji su prilikom registracijskog postupka određeni kao obvezni prikupljamo kako bismo mogli ispuniti naše obveze koje smo se obvezali pružati u slučaju registracije na web portalu. Za što Skydive Croatia traži odobrenje?

 • Dopuštenje za prikupljanje podataka o lokaciji
 • Koristi se za pristup približnoj lokaciji korisnika.
 • Dopuštenje za korištenje kamere
 • Koristi se za pristup kameri ili za snimanje slika i videozapisa s uređaja.
 • Dopuštenje za korištenje mikrofona
 • Omogućuje pristup i snimanje zvuka mikrofona s korisnikovog uređaja.
 • Dopuštenje za račune društvenih mreža
 • Koristi se za pristup korisničkim profilima računa društvenih mreža (Facebook i Google).

Sigurnost

Skydive Croatia ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i/ ili nezakonite obrade. Naši zaposlenici obvezni su poštivati povjerljivost vaših podataka i pridržavati se općih akata Skydive Croatia Također, Skydive Croatia koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost vaših osobnih podataka.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo vaše podatke do isteka roka od 3 (tri) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja (primjerice 11 godine u slučaju primjene propisa vezanih uz i iz Općeg poreznog zakona). U slučaju da vaše podatke prikupljamo na temelju privole istu ćemo od vas ponovno tražiti pri novom ispunjavanju obrazaca za ugovaranje naših usluga.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Skydive Croatia. U slučaju promjene bilo kojeg vašeg osobnog podatka molimo vas da nas o promjenama obavijestite na e-mail adresu: info(at)skydivecroatia.com  kako bismo ispravili ili ažurirali vaše osobne podatke. Imajte na umu da od Skydive Croatia možete u bilo kojem trenutku zatražiti sljedeće:

Da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Skydive Croatia možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete tražiti i pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

Da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

Zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

Zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti od Skydive Croatia da zaustavi obradu ili čak brisanje vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Skydive Croatia bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti.

Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

Podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Skydive Croatia smatra legitimnom.

Zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od Skydive Croatia prijenos podataka drugom vršitelju obrade. Ovim putem vas još jednom obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku, na način da nas obavijestite na e-mail adresu: info(at)skydivecroatia.com ili u pisanom ili drugom elektroničkom obliku ili usmenim putem.

Privolu uvijek možete povući jednako lako kao što ste ju i dali. Napominjemo kako će sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole ostati pravno valjani. U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima naših internet stranica odnosno web portala ili koristiti naše usluge.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama Skydive Croatia Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Skydive Croatia, dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

Veze s drugim stranicama

Ova politika o zaštiti privatnosti odnosi se na sve stranice  Skydive Croatia Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ista ne odnosi . Prilikom napuštanja internet stranice Skydive Croatia, molimo Vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke. Svakako moramo naglasiti kako se ova Politika primjenjuje i na sve stranice u vlasništvu Skydive Croatia.

Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC

Skydive Croatia koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja (dalje u tekstu: Google). Skydive Croatia je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije. Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Googleova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja.

Ako upotrebljavate Android uređaj s Googleovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Googleove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

Podaci o vašim aktivnostima

Podatke o vašim aktivnostima na Google uslugama Google prikuplja kako bi vam na temelju njih primjerice preporučili videozapis na YouTubeu koji bi vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google prikuplja mogu uključivati:

 • pojmove koje tražite
 • videozapise koje gledate
 • prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima
 • podaci o glasovnoj i audio aktivnosti prilikom upotrebe audio značajki
 • aktivnosti kupnje
 • osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj
 • aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge
 • -povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom.

Ukoliko Google usluge upotrebljavate za upućivanje i primanje poziva ili slanje i primanje poruka, Google može prikupljati podatke telefonskog zapisnika kao što su vaš telefonski broj, broj koji ste nazvali, broj koji je primio poziv, brojeve na koje su pozivi preusmjereni, vrijeme i datum poziva i poruka, trajanje poziva, podatke o usmjeravanju i vrste poziva. Na svojem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na vaš račun i upravljati njima.

Podaci o lokaciji

Podatke o vašoj lokaciji Google prikuplja kada upotrebljavate specifične Google usluge. Vaša se lokacija može odrediti uz različite razine preciznosti na temelju:

 • GPS-a
 • IP adresa
 • podataka senzora na uređaju
 • podataka o stvarima u blizini uređaja kao što su Wi-Fi pristupne točke, mobilni odašiljači i uređaji s omogućenim Bluetoothom.

U nekim okolnostima Google prikuplja podatke o vama i iz javno dostupnih izvora. Na primjer, ako se vaše ime pojavi u lokalnim novinama, Googleova tražilica može indeksirati taj članak i prikazati ga drugim korisnicima kada pretražuju vaše ime. Važno je napomenuti da podatke o vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji pružaju podatke o mogućim korisnicima Google poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zlouporabe kao i oglašivača radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite. Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe. Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja.

Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga. U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga. Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima. Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

VAŠE KONTROLE PRIVATNOSTI Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google prikuplja o vama i načinom na koji ih upotrebljava. U ovom su odjeljku opisane glavne kontrole za upravljanje privatnošću :

 • Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.
 • Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.
 • Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate.
 • Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na vaš Google račun i upravljati njima.

Na vašem Google računu dostupne su sljedeće kontrole:

 1. Kontrole privatnosti
 2. Kontrole aktivnosti

Odredite vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na vaš račun.

 1. Postavke oglasa

Upravljajte postavkama oglasa koji vam se prikazuju na Google-u te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoće li se vaši osobni podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te uključiti ili isključiti određene usluge oglašavanja.

 • Google vam omogućava da upravljate podatke koje drugi vide o vama na Google-ovim uslugama.
 • Dijeljene preporuke putem Google-a.

Odaberite hoće li se vaše ime i fotografija prikazivati pored vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.

 • Informacije koje dijelite.

Odredite s kime ćete dijeliti podatke putem svojeg računa na Googleu+.

 • Google vam pruža i načine za pregled i ažuriranje podataka.

Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolirati podatke koji nastaju vašom upotrebom Google-ovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu. Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomično ili u cijelosti.

 • Uslugu Google nadzorne ploče.

Putem Google nadzorne ploče možete upravljati podacima koji su povezani s određenim proizvodima. Vaši osobni podaci

 1. Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj. Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s vašim podacima.

Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoće li se vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka. Postavke YouTube-a: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTube-u i povijest gledanja na YouTube-u.

 1. Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om.
 2. Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka

Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

 1. Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

 • Izbrisati sadržaj s određenih Google-ovih usluga.
 • Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost.
 • Izbrisati određene Google-ove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani.
 • Izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

 1. Postavke preglednika: na primjer, možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Goole postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena.

Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile vaše postavke jezika.

 1. Postavke uređaja: vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljai. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

 

Prijenos u treće zemlje Skydive Croatia koristi alate i usluge pružatelja usluga, ali i društvenih mreža koje ne posluju samo na području Europske unije. Dužni smo vas upozoriti kako te treće strane koje upravljaju tim uslugama redovito prenose ili mogu prenijeti vaše osobne podatke u SAD gdje se isti mogu dijeliti s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u SAD.

U skladu s tim propisima, vaša prava na zaštitu osobnih podataka u SAD-u mogu biti ograničena uvjetom građanstva, potrebom dokazivanja osnove za podnošenje tužbe i žalbe ili tajnošću istražnih postupaka.

Društvene mreže Skydive Croatia prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Skydive Croatia odnosno odgovorne osobe imenovane od strane Skydive Croatia imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Skydive Croatia ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovoj Politici.

Iznimno Skydive Croatia može pohraniti vaše podatke ukoliko nas na to obvezuju važeći propisi Republike Hrvatske. Skydive Croatia koristi poslovni profil koristeći usluge Facebooka, Twittera, Instagrama i Youtubea, a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE

https://www.facebook.com/policy.php

TWITTER ONLINE

https://twitter.com/en/privacy

YOUTUBE ONLINE

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

INSTAGRAM ONLINE

https://help.instagram.com/519522125107875

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Twittera , YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://twitter.ethicspointvp.com/custom/twitter/forms/data/form_data.asp https://help.twitter.com/forms/privacy 

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Twittera-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA YOUTUBE: Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Twittera-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA INSTAGRAM: FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 • Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše Politike zaštite privatnosti bit će objavljena u ovim uvjetima. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: info(at)skydivecroatia.com.

Članice, partneri i sponzori

Croatia language
English language