Datum objave: 29.10.2015

24 Sata: Daniel je skočio iz aviona pa zaprosio Ivu, a nepokretan je...

Pitao me je prije nekoliko mjeseci: Ljube, bi li ti za mene skočila iz aviona?. Ja sam mu rekla da bih. I onda se on bacio na organizaciju, a ja sam sumnjala da sprema nešto posebno.

Tako nam je svoju životnu avanturu ispričala Iva Imširović, djevojka Daniela Zahtile , čovjeka koji je zbog pada s motocikla prije pet godina vezan za invalidska kolica . Iva (32) i Daniel (32), par iz Labina , poznaju se više od 20 godina, a dugogodišnje poznanstvo su zadnju godinu dana pretvorili u ozbiljnu vezu. Daniel je, unatoč nesreći, želio skočiti padobranom iz aviona . Obratio se iskusnoj padobranskoj ekipi Tandem Experti na zagrebačkom aerodromu Lučko . Dirnulo ih je to što je i Daniel bio strastveni bajker.

- Kad smo u ekipi, u kojoj su i sami redom bajkeri, čuli za Danijelov slučaj, nismo mogli reći ne.

Nismo mogli zanemariti njegovu želju da iskusi skok padobranom i slobodan pad te su ubrzo uslijedili dogovori i pripreme za prvi takav skok izveden u Hrvatskoj ili i bližoj regiji - rekao nam je Anđelo Vuletić iz Tandema Experti.

Pripreme su trajale dugo jer je sve moralo proći najboljem redu. Nakon priprema došao je i dan da se avionom otisnu na 3000 metara .

- Joj, tako sam se prepala. Nije mi bilo svejedno - kaže Iva.

Ni njezinu dragom, koji je inicirao skok, nije bilo svejedno. Trema, skok u nepoznato, kako će sve to biti, vrzmalo se Danijelovom glavom.

- Bilo je ludo. Emocije su se miješale, osjećaj slobode, predivnog pogleda, sve je bilo predivno - kaže Daniel.

Iva je također bila osupnuta pogledom.

- Volim planinariti i svaki planinar ima predivne poglede na prirodu, ali ovo se ne može s tim mjeriti - dodaje Iva.
Rasplakala se od sreće

Brzina slobodnog pada koji traje 35 sekundi je oko 220 km kilometara na sat . Spuštanje padobranom još 10-ak minuta. S Ivom je skakao Igor Steinglin.

Zaljubljeni par glatko je doskočio. A nakon svih silnih emocija Daniel je sjeo u invalidska kolica. Iva mu je prišla puna dojmova od skoka, adrenalina i ponosa što su zajedno to napravili. A onda se rasplakala od sreće. Daniel je izvadio prsten i zaprosio je .

- Pristala je, nego što - kaže presretni Daniel kroz smijeh.

Ako je mogla za mene skočiti iz aviona, može se i udati, dodaje Daniel koji, unatoč nesreći, živi život punim plućima.

Iva je nakon skoka pretpostavljala da će joj Daniel priuštiti još nešto, ali joj nije bilo ni na kraj pameti da će izvaditi prsten i zaprositi je.

- Mislila da će me odvesti nekamo, na neko putovanje ili nešto tako, ali da će me zaprositi, stvarno nisam razmišljala. Tu sam se rasplakala od silnih emocija - priznaje Iva, inače tekstilna dizajnerica, koja se bavi i crtanjem te slikanjem. O svojem Danielu kaže da je iznimno jaka i vrijedna osoba. Čak i padobranci iz Expert Tandema kažu da je Daniel ovim skokom postao poseban.

- Pitali smo sve instruktore padobranstva je li im poznato da je itko nepokretan skočio padobranom u Hrvatskoj. Nitko nam nije mogao reći da zna za takav skok. Naime, takvi podaci se jednostavno ne upisuju pa je teško izričito tvrditi, ali mi smo uvjereni da je Daniel prvi - pojasnio je Anđelo Vuletić. A da ni nebo Danielu ne predstavlja prepreku, svjedoči i Iva.

- Prije nesreće radio je kao konobar, a nakon toga završio je i prekvalifikacije. Sada studira na pulskom sveučilištu hotelijerstvo - svjedoči ona. Danijel pak ima vrlo jasne i konkretne planove koje s Ivom kani ostvariti iako su oboje trenutno nezaposleni.

- Pripremamo se da u Labinu otvorimo meksički restoran. Već sam izabrao i ime. Zvat će se Amigos - prijatelji - pojašnjava Daniel.

Upravo je to ono što Iva cijeni kod Daniela. Iako je nepokretan od prsa na dolje, ništa mu nije problem. I njih dvoje žive kao i svaki drugi par. Vodi ih uzajamna ljubav, a upravo zbog te ljubavi brode razne probleme. I zbog te ljubavi, jedno će za drugim skočiti i - iz aviona.

LINK na orginalni članak


daniel-tandem-skok

Rezerviraj Tandem skok brzo i jednostavno

Naša web stranica osmišljena je s idejom da Vam omogući najlakši i najbrži postupak rezervacije termina za skok padobranom i kupnju poklon bonova za tandem skok

Skok padobranom s 4000 metara

Omjer uloženog i dobivenog

Padobranska organizacija koja nudi skokove s 4000 metara svaki tjedan u godini.

Nekoliko lokacija tandem skokova

Nekoliko lokacija skokova

Nekoliko lokacija skokova u Hrvatskoj i izvan granica među, kojima možete izabrati.

Poklon bon za skok padobranom

Poklon bonovi za skok padobranom

Narudžba poklon bonova online, brzo i jednostavno, u samo par klikova.

brzi odgovor na upite

Na raspolaganju u svako doba dana

Ulažemo veliki trud da odgovorimo na vaše upite u što kraćem vremenu.

Skok padobranom kao teambuilding

Savršen izbor za teambuilding

Dovedite svoju ekipu na skok padobranom i stvorite posebnu i čvrstu vezu

Besplatan prijevoz do mjesta skakanja padobranom

Mogućnost organizacije prijevoza

Znamo da je prijevoz mnogima problem zato imamo riješenje za vas.

GoPro9 snimanje tandem skokova

Snimanje GoPRO9 Black kamerama

Redovno ulažemo u nove modele kamera jer želimo da imate najbolju kvalitetu.

Skok padobranom montaža videa

Montaža vašeg tandem videa

Pohvali se obitelji i bližnjima te sheraj video na društvenim mrežama.

Skydive Croatia otvorena je tijekom cijele godine

Da bi vam omogučili da svoj prvi skok padobranom ostvarite kada vi to želite. Skydive Croatia otvorena je cijele godine te ako vremenski uvjeti dozvoljavaju skokove izvodimo i u zimskim mjesecima

4000 4000 metara visine svaki tjedan
12 mjeseci u godini
Croatian Language English Language